dinsdag 23 november 2010

Sociale netwerken

Inmiddels ben ik al een tijdje op Facebook te vinden. Geweldig, ik krijg een herinnering als een van mijn vrienden jarig is, ik ben namelijk slecht in het onthouden van verjaardagen. Ik wordt als (nieuwsgierige moeder) op de hoogte gehouden van het wel en wee van mijn kinderen. Geinig, ze vinden mij een moderne moeder!
Verder heb ik wat rondgesnuffeld op het net, en heb me aangemeld bij Linked in.
Dit dan weer beroepshalve.
Over Sociale netwerken in het algemeen:
Er is een Brits onderzoek(je) gehouden naar de invloed van sociale media op het stemgedrag. Tegenwoordig doen alle politieke partijen wel iets met nieuwe media. Vooral als er verziezingen in het verschiet liggen. Ze twitteren zich suf, verkiezingsspotjes op YouTube en Facebook en Hyves.
Ze willen natuurlijk zoveel mogelijk kiezers bereiken. Vooral de zwevende kiezers.
Hier kun je een link leggen met de bibliotheek. Met alle bezuinigingen in het vooruitzicht, je zoveel mogelijk profileren op Sociale netwerken en je vooral richten op de je gebruikers, maar vooral op de "zwevende gebruikers". Jongeren, en leners die ooit lid waren, maar twijfelen of ze weer een abonnement willen.
Zou dit zorgen voor meer voor meer leden? Bijvoorbeeld jongeren die door Facebookvrienden die wel lid zijn beinvloed worden?
Uit het Britse onderzoek blijkt dat de media wel degelijk invloed hebben op het stemgedrag van jongeren.
Zou dit ook opgaan voor ons? Misschien wel een onderzoekje waard.


1 opmerking:

  1. Misschien geen onderzoekje doen, maar gewoon maar beginnen?
    Als het zo bij jongeren leeft, dan zal het toch ook voor de bibliotheek goede gevolgen hebben. Altijd beter dan niets doen. Of is dit te kort door de bocht?
    Wat leuk trouwens dat je kinderen jou o.a. vanwege Facebook een moderne moeder vinden. Kan me voorstellen dat dat je streelt.

    BeantwoordenVerwijderen